Malajski Miks

Zapraszamy na kulinarne (i nie tylko) odkrywanie Półwyspu Malajskiego, podczas którego odwiedzimy różne regiony Malezji i Singapur oraz skosztujemy tego co w kuchni malajskiej jest najlepsze - totalnej mieszanki smaków pochodzących z Chin, Indii i oczywiście Malezji!

  • Zwiedzimy stołeczne Kuala Lumpur czyli nowoczesną stolicę Malezji, odwiedzimy dzielnice China Town i Little India i potestujemy lokalną kuchnię i streetfood
  • Odwiedzimy George Town na Wyspie Penang, które jest streetfoodową stolicą Malezji, a być może nawet całej Azji Południowo-Wschodniej
  • Odbędziemy tu niesamowite kulinarne warsztaty, gdzie pod okiem lokalnych mistrzów smaku nauczycie się sami przygotowywać dania, którymi zaczarujecie znajomych, a wiedza ta zostanie z Wami na całe życie.
  • Wieczory spędzimy na przemierzaniu małych uliczek w poszukiwaniu najbardziej zniewalających smaków jakie możecie sobie tylko wyobrazić.
  • Zatrzymamy się na polach herbacianych Cameron Highlands, gdzie odetchniemy od upału i odwiedzimy pierwotny las Mossy Forest
  • Powłóczymy się także po Malace, dawnej osadzie portugalskiej, gdzie skosztujemy kuchni Nyonya i zjemy pyszne portugalskie tartinki
  • Kolejne dni to plaża i relaks na tropikalnej wyspie Tioman
  • Ostatnie dni spędzimy w Singapurze, nie bez powodu nazywanym miastem przyszłości

Informacje

Więcej