Poznaj Naszych przyjaciół, którzy wraz z Nami będą pilotować wybrane wyprawy!

Piloci, którzy będą się Państwem opiekować podczas wyjazdów to dobrze przygotowani zajawkowicze i podróżnicy, którzy mają wieloletnie doświadczenie w podróży. Są to też Nasi dobrzy znajomi, do których mamy zaufanie i wiemy, że z ich wiedzą, znajomością miejscowych zwyczajów i otwartością na nowe doznania będą dla Was nie tylko dobrymi przewodnikami, ale także doskonałymi kompanami w podróży.

46513870_1947522048877315_1602902058522902528_n

Grzegorz Jandy – absolwent szkoły muzycznej oraz magister turystyki i rekreacji Uniwersytetu im. A. Mickiewicza w Poznaniu. Podróżnik, smakosz, dj i meloman. Absolutny fan ulicznego jedzenia, zakochany w Azji. Współtwórca projektu Gotuyam. Szkolił się u lokalnych znawców kuchni w wyniku czego dzieli się swoją wiedzą również podczas warsztatów kulinarnych. Swoją fascynację tym magicznym regionem świata przekazuje innym prowadząc grupy po Wietnamie, Tajlandii, Kambodży, Laosie, Malezji, Singapurze, Filipinach, Indonezji, Indiach czy Sri Lance.

IMG-20190701-WA0005

Michał Zydor – pasjonat muzyki, kawy i jedzenia. Te trzy składniki udało mi się połączyć, kiedy zaraz po studiach przeprowadziłem się do Berlina. To tętniące energią i muzyką miasto przyciągnęło mnie ogromną różnorodnością kulturową i wspaniałym jedzeniem. Na jego ulicach znalazłem kuchnie z całego świata tworzone przez ich rodzimych mieszkańców. Niektóre z tych miejsc poznałem od środka stając na ich czele. Obecnie jestem menadżerem, baristą i trenerem w restauracji i kawiarni znanej berlińskiej palarni kawy 19grams. Mimo upływu 5 lat, Berlin niezmiennie pociąga mnie eksplozją barw i aromatów tworzoną przez mieszkańców – ludzi z całego świata. Podczas podróży jestem zafascynowany odkrywaniem nowych smaków. Podążając śladami dawnych tradycji poszukuję autentyczności, a przez wspólne dzielenie stołu odnajduję klucz do ich kultury. Kocham ludzi, uwielbiam poznawać ich historię oraz odkrywać ich zwyczaje. Co może byc lepsze niż podróżowanie? Chyba tylko wspólne podróżowanie, do czego serdecznie Was zapraszam. Michał będzie odpowiedzialny za wybrane wyprawy po Wietnamie.

IMG_8478

Maciej Tyszecki  rocznik 1977, absolwent antropologii kulturowej na Uniwersytecie im. A.Mickiewicza w Poznaniu.
Podróże fascynowały mnie od zawsze, dlatego pewnego dnia rzuciłem wszystko i bez planów wyruszyłem do Azji. Zajęło mi to 2 lata, a odwiedzane miejsca były tylko pretekstem, aby tak naprawdę poznawać ludzi, ich zwyczaje, historie i problemy. Zwieńczeniem tej podróży jest książka „Magia Azji” wydana w 2011 roku. Mieszkałem w Tokyo, Sydney, na Bali oraz w Medan na Sumatrze. Po powrocie do kraju, do którego nigdy tak naprawdę nie wróciłem zacząłem przygodę jako pilot wycieczek. Dziś, gdy nie podróżuję mieszkam w Berlinie. Japonia jest moją wielką pasją i dlatego wracam tam nawet kilka razy w roku. Program wyprawy ze mną do Japonii w ramach projektu Gotuyam jest moim 4 autorskim programem, ale pierwszym kulinarnym! Jest to podsumowanie mojego 10-letniego już odkrywania tego fascynującego kraju, pełnego niezwykłych smaków i wrażeń kulinarnych. Nie mogę się doczekać kiedy „Sen O Sushi” zamieni się w rzeczywistość. Do zobaczenia!

Paweł

Paweł Hadrian – z zawodu grafik i projektant form przemysłowych, w międzyczasie także dziennikarzr. DJ i producent wydarzeń kulturalnych, studiował historię i filozofię. Uwielbia gotować i wie jak to robić. Zafascynowany kulturą materialną islamu, zwłaszcza w jego osmańskiej, perskiej i mauretańskiej formie, podróżował po Bałkanach, Turcji, Afryce Północnej i Indiach, a w Ameryce Południowej spełniał swoje marzenia o wysokogórskich wędrówkach i kosztował przysmaków nieznanych na naszej półkuli. Ze wszystkich miejsc na świecie najbardziej ukochał sobie Turcję, do której podróżował wielokrotnie aż po Iracką granicę. Natomiast ze wszystkich przyjemności stołu najbardziej sobie ceni zmrożone raki i czarne suszone oliwki doprawione śródziemnomorskim słońcem i garścią nasion granatu. Wraz ze swoją partnerką Anią prowadzi bloga Zdrowsze Jedzenie, gdzie promuje bezmięsną dietę opartą o tradycyjne receptury przywiezione z podróży. Paweł prowadzi grupy po ukochanej Turcji.