- Zwiedzimy stolicę archipelagu Jakartę, 20 milionowy moloch który jest miastem wielkich kontrastów i posmakujemy stołecznej kuchni.
- Pojedziemy do Yogyakarty, gdzie u podnóży wulkanu Merapi oprócz samego miasta zwiedzimy słynne świątynie Borobudur oraz Prambanan.
- Odbędziemy tu pierwszą część warsztatów kulinarnych, gdzie pod okiem lokalnych mistrzów smaku nauczycie się sami przygotowywać dania, którymi zaczarujecie znajomych, a wiedza ta zostanie z Wami na całe życie.
- Przeżyjemy nieziemski wschód słońca w otoczeniu wulkanów Bromo, Batur i Semeru oraz zobaczymy jak wydobywa się siarkę gołymi rękoma z krateru wulkanu Kawah Ijen.
- Odwiedzimy magiczną wyspę Bali, gdzie zobaczymy m.in. tarasy ryżowe, wioski zagubione w tropikalnej codzienności, świątynie, wodospady.
- Odbędziemy tu również drugą część warsztatów kulinarnych – tym razem w balijskiej wiosce, gdzie poznamy tajniki lokalnej kuchni.
- Ostatnie dni spędzimy bliżej ciepłego oceanu w okolicach Uluwatu, gdzie odpoczniemy na plaży, a w Jimbaran zjemy kolację z najlepszymi owocami morza z grilla!
- Na koniec polecimy na wyspę Flores, gdzie zakwaterujemy się na statek i będziemy pływać po Parku Narodowym Komodo, pośród unikalnych krajobrazów i wśród jednej z najpiękniejszych raf koralowych świata (opcja z Komodo).
Program
DZIEŃ 1-2 Przelot z Warszawy do Jakarty z przesiadką przez jeden z europejskich lub arabskich portów lotniczych. Po przylocie przejazd w okolice Jalan Jaksa, zakwaterowanie w hotelu. Wieczorem spacer po okolicy i pierwsze zetknięcie się ze stolicą archipelagu. Nocleg w hotelu. DZIEŃ 3 Po śniadaniu udamy się na całodniowe zwiedzania Jakarty. Na naszej trasie znajdą się symboliczne zabytki takie jak …
Więcej