- Zobaczymy rozświetloną Osakę z jej niezliczonymi restauracjami, gdzie słowo fast food nabrało w powojennej Japonii nowego znaczenia.
- Zajrzymy do wiekowych świątyń buddyjskich i shintoistycznych dawnych stolic Nara i Kyoto, a w urokliwych uliczkach Gion natkniemy się o zmroku na prawdziwa Gejsze. Poznamy również historie ostatnich Samurajów i ich zamków.
- Spędzimy cały dzień na japońskiej prowincji, gdzie zobaczymy jak waży się sake i weźmiemy udział w lekcji gotowania. Na koniec dnia z lokalną społecznością zjemy przyrządzone specjały wznosząc toasty!
- Wyspa Meijima i jej wielka brama Tori to jeden z trzech słynnych pejzaży japońskich, tutaj też znajdują się hodowle
ostryg, których koniecznie trzeba spróbować. - Japońska kuchnia często kojarzy się Nam z wasabi – będziemy mieli szanse spróbować różnych wariacji na jego temat: lodów, czekolady czy piwa, ale także odwiedzimy malowniczą farmę.
- Na koniec szaleństwo Tokyo czyli nowoczesność i tradycja. Miasto, które nigdy nie śpi i każdy znajdzie coś dla siebie!
- lecimy tam w terminie słynnego kwitnienia Sakury czyli japońskiej wiśnii!!!
Program
DZIEŃ 1-2 Przelot z Warszawy do Osaki. Przejazd z lotniska do hotelu (zameldowanie lub pozostawienie bagaży w zależności od godziny przylotu). Wieczorem znajdziemy się w oświetlonym tysiącami neonów centrum, ulica Dotonobori to kulinarna uczta nie tylko dla podniebienia, ale i dla oczu. Restauracje można łatwo rozróżnić po gigantycznych szyldach. Tak więc wielka ośmiornica reklamuje słynne Tokoyaki, które na pewno spróbujemy. …
Więcej