- Zwiedzimy stołeczne Kuala Lumpur czyli nowoczesną stolicę Malezji, odwiedzimy dzielnice China Town i Little India i potestujemy lokalną kuchnię i streetfood
- Odwiedzimy George Town na Wyspie Penang, które jest streetfoodową stolicą Malezji, a być może nawet całej Azji Południowo-Wschodniej
- Odbędziemy tu niesamowite kulinarne warsztaty, gdzie pod okiem lokalnych mistrzów smaku nauczycie się sami przygotowywać dania, którymi zaczarujecie znajomych, a wiedza ta zostanie z Wami na całe życie.
- Wieczory spędzimy na przemierzaniu małych uliczek w poszukiwaniu najbardziej zniewalających smaków jakie możecie sobie tylko wyobrazić.
- Zatrzymamy się na polach herbacianych Cameron Highlands, gdzie odetchniemy od upału i odwiedzimy pierwotny las Mossy Forest
- Powłóczymy się także po Malace, dawnej osadzie portugalskiej, gdzie skosztujemy kuchni Nyonya i zjemy pyszne portugalskie tartinki
- Kolejne dni to plaża i relaks na tropikalnej wyspie Tioman
- Ostatnie dni spędzimy w Singapurze, nie bez powodu nazywanym miastem przyszłości
Program
DZIEŃ 1-2 Przelot z Warszawy do Kuala Lumpur, po przylocie zakwaterowanie w regionie China Town, spacer po okolicy i pierwsze testy malajskiego jedzenia! DZIEŃ 3 Po śniadaniu udamy się na całodniowe zwiedzania stolicy Malezji. Na trasie znajdą się meczety, świątynie hinduskie i chińskie pagody oraz drapacze chmur w tym ten najsłynniejszy czyli Petronas Towers. Wieczorową porą ruszymy na ulicę, która …
Więcej