- Bangkok, Miasto Aniołów, niesamowite miejsce, które tętni życiem całą dobę. Klucząc uliczkami pełnymi salonów masażu, stoisk z tropikalnymi owocami, kramami z lokalnym jedzeniem oraz wszelkiej maści świecidełkami zatopimy się w niepowtarzalną atmosferę tego miejsca. Odbędziemy tu również pierwszą turę warsztatów kulinarnych, gdzie pod okiem fachowców będziemy razem uczyć się jak przygotować tradycyjne tajskie jedzenie.
- Następnym punktem podróży będzie położone u podnóży gór Chiang Mai, znane ze starych świątyń i szkół gotowania. Czekają Nas tu kolejne warsztaty kulinarne, które pozwolą Wam odtworzyć po powrocie do domów smaki najlepszej kuchni świata.
- Pojedziemy do Pai, gdzie wsiądziemy na motory i pojeździmy po okolicy – gorące źródła, punktu widokowe, świątynie, słynny kanion – będzie fajnie!
- Na kolejne trzy dni przeniesiemy się do raju. Koh Phangan to wyspa w Zatoce Tajlandzkiej, która obfituje w dżunglę, plantacje kokosowe oraz mnóstwo pięknych plaż, a także sąsiaduje z Morskim Parkiem Narodowym Ang Thong, który jest małym tropikalnym rajem.
- Ruszymy do Parku Narodowego Khao Sok, który otacza jeden z najstarszych lasów na świecie oraz popływamy po pięknym jeziorze Ratchaprapha.
- Przede wszystkim będziemy smakować! Skosztujemy boskiej tajskiej kuchni oraz sami nauczymy się komponować przepyszne lokalne potrawy w różnych odsłonach.
Program
DZIEŃ 1-2 Przelot z Warszawy do Bangkoku z przesiadką przez jeden z europejskich lub arabskich portów lotniczych. Po przylocie przejazd w okolice mekki globtrotterów czyli ulicy Khao San Road, zakwaterowanie w hotelu. Wieczorem spacer po dzielnicy Banglamphu pełnej hoteli i guesthousów, restauracji (także ulicznych), kramów z różnymi kolorowymi rzeczami, salonów masażu tajskiego czy lokalnych sprzedawców tropikalnych owoców czyli pierwsze zetknięcie …
Więcej