- Przygodę zaczniemy w Hanoi, obecnej stolicy Wietnamu. Jest to również stolica kulinarna w której zasmakujemy niesamowitych ulicznych dań z mnóstwem świeżych zielonych ziół i wyjątkowych przypraw. Zapach zupy Pho Bo i regionalnego Bun Cha zostanie na długo w Waszej pamięci.
- Wieczory spędzimy na przemierzaniu wietnamskich uliczek w poszukiwaniu najbardziej zniewalających smaków jakie możecie sobie tylko wyobrazić.
- Odwiedzimy prowincję Ninh Binh charakteryzującą się poprzecinanym licznymi rzekami, pięknym krajobrazem pełnym piaskowych ostańców.
-
Hoi An to miejsce w którym kuchnia nigdy nie śpi. Stare portugalskie miasto portowe, gdzie w wąskich uliczkach znajdziemy knajpki, restauracje oraz artystyczne pracownie. Tutaj czekają na Nas dwudniowe warsztaty kulinarne, zrobimy zakupy na tutejszym targu oraz pod okiem lokalnych kucharzy nauczymy się przyrządzać tradycyjną wietnamska strawę.
- Zwiedzimy mnóstwo malutkich, ulicznych knajpek, zatrzymamy się przed niejednym smacznie wyglądającym targowym kramie i zasmakujemy czego tylko dusza zapragnie!
Program
DZIEŃ 1-2 Przelot z Warszawy do Hanoi z przesiadką przez jeden z europejskich lub arabskich portów lotniczych. Po przylocie przejazd do dzielnicy Old Quarter w okolicy Jeziora Hoan Kiem, zakwaterowanie w hotelu. Wieczorem spacer po dzielnicy pełnej klimatycznych uliczek z lokalnymi kramami, ulicznymi restauracjami czyli pierwsze zetknięcie się z kulturą wietnamską. Nocleg w hotelu. DZIEŃ 3 Po śniadaniu udamy się …
Więcej