Indonezja

Każdy nasz wyjazd jest przyjazny dla wegetarian i wegan. Kuchnia azjatycka jest bogata w warzywa i owoce oraz zawsze istnieje alternatywa dla dań mięsnych. W kulturze Azji ze względu na filozoficzno-religijne podejście do życia nie jedzenie zwierząt jest bardzo popularne. Można znaleźć wiele miejsc, gdzie podaje się dania nie zawierające mięsa, ryb, nabiału i jaj. W Tajlandii będą to restauracje “Jay”,  które kultywują dzinizm czyli starożytny system filozoficzny propagujący między innymi wegetarianizm oraz nie krzywdzenie żadnych żywych istnień. Na Sri Lance o silnych wpływach kuchni indyjskiej w każdej knajpce zjemy curry z hopperem, które są najczęściej stricte wegańskie. W Wietnamie można między innymi skręcić świeżą „sajgonkę” tylko z różnych warzyw i zjeść ją z wegańskimi sosami. W Indonezji królują bezmięsne wyroby z soi – tofu i tempeh. Wszystkie warsztaty kulinarne, które proponujemy posiadają w swej ofercie wegetariańskie zastępniki. Na trasach znajdą się również uliczne kuchnie serwujące także pyszne dania bezmięsne.