DZIEŃ 1-2
Przelot z Warszawy do Kuala Lumpur, po przylocie zakwaterowanie w regionie China Town, spacer po okolicy i pierwsze testy malajskiego jedzenia!

DZIEŃ 3
Po śniadaniu udamy się na całodniowe zwiedzania stolicy Malezji. Na trasie znajdą się meczety, świątynie hinduskie i chińskie pagody oraz drapacze chmur w tym ten najsłynniejszy czyli Petronas Towers. Wieczorową porą ruszymy na ulicę, która zamienia się po zachodzie słońca w nocny market, gdzie można popróbować masę obłędnego żarełka! Nocleg w hotelu.

DZIEŃ 4
Dziś opuszczamy Kuala Lumpur i udajemy się na wyspę Penang. Kolejne dwa dni spędzimy w słynnym George Town, które jest jedną ze stolic streetfoodu i także streetartu. Ocenimy to tuż po zakwaterowaniu w hotelu.

DZIEŃ 5
Po śniadaniu ruszymy na całodzienne smakowanie George Town, zabawę ze słynnymi muralami oraz spacerowanie po różnych światach tego cudownego wymieszanego miasta. Wieczorem drinkujemy i chłoniemy miasto!

DZIEŃ 6
Tego dnia będziemy gotować lokalne malajskie potrawy. Po spacerze przez poranny rynek udamy się do szkoły gotowania, gdzie z pomocą lokalnych specjalistów nauczymy się przyrządzać regionalne specjalności. Po warsztatach czas wolny na samodzielne poznawanie zakątków George Town.

DZIEŃ 7
Ruszamy znów w drogę. Kierunek Cameron Highlands czyli miejsce rozsławione przez Szkotów, którzy zaczęli uprawiać tam herbatę, miedzy innymi dlatego, że w odróżnieniu od reszty Malezji jest tu chłodniej i można odpocząć od gorąca i upałów. Po zakwaterowaniu w Tanah Rata spacer po okolicy. Nocleg w hotelu.

DZIEŃ 8
Pole herbaciane, plantacje, targi z truskawkami i las pierwotny Mossy Forrest to miejsca, które odwiedzimy od rana. Po południu natomiast ruszamy na południe w kierunku Malakki. Po zakwaterowaniu spacer po okolicy.

DZIEŃ 9
Dziś posmakujemy i zwiedzimy Malakkę, kolejne unikalne miejsce będące jedną z kosmopolitycznych centrów Azji Południowo Wschodniej. Spróbujemy dań kuchni Nyonya oraz innych miejscowych klasyków takich jak popiah czy laksa! Nocleg w hotelu.

DZIEŃ 10
Czas na kolejne warsztaty. Gotujemy, uczymy, śmiejemy się no i jemy potem pyszny obiad! Po południu zabierzemy Was na kolację do dzielnicy portugalskiej, gdzie zjemy grillowane owoce morza przygotowane przez potomków Portugalczyków! Nocleg w hotelu.

DZIEŃ 11
Całodzienny przejazd na wyspę Tioman, na której odpoczniemy i zaliczymy jedne z najpiękniejszych malezyjskich plaż.

DZIEŃ 12/13
Odpoczywamy, plażujemy, pływamy z maską, nurkujemy, jeździmy na rowerze… Czas wolny!

DZIEŃ 14
Opuszczamy wyspę i udajemy się do słynnego miasta/państwa Singapuru. Po zakwaterowaniu spacer po okolicy.

DZIEŃ 15
Od rana zwiedzimy centrum Singapuru wraz z jego biznesową częścią, zajrzymy do pięknych ogrodów Gardens By The Bay i zahaczymy o China Town. Cały czas będziemy próbować singapurskich dań, które są totalną mieszanką smaków malajskich, chińskich i hinduskich. Wieczorem udamy się na lotnisko, skąd wylecimy w kierunku Warszawy.

DZIEŃ 16
Przylot do Warszawy. Zakończenie imprezy!